Matlagningen tar sin början i mötet med människorna som odlar, i förståelsen för platsen och rytmen.

Med passion för lokala råvaror

På Ivögården lagar Petter mat med hjärtat i jorden och händerna i säsongen. Hans filosofi är enkel: att låta råvarorna tala, att följa platsens rytm och att alltid utgå från det som ligger nära – skogarna, sjön, trädgården och gårdarna runt omkring.

Här handlar matlagning inte om att imponera, utan om att beröra.
Att koka buljong långsamt, plocka svamp i morgondimma eller låta en nybakad focaccia stå i centrum på tallriken. Det är en matlagning som andas lugn, omsorg och respekt – för råvaran, för gästen och för måltiden som stund.

Petters kök är förankrat i det skånska, men bär samtidigt spår av hans egna resor och nyfikenhet. Smakerna är ärliga och levande med en särskild känsla för enkelhetens rikedom.

Välkommen till ett kök där måltiden får ta tid och där varje tugga bär på en berättelse om platsen.

En man i solglasögon och fleecetröja ler och tittar mot en låda full med lökar. I bakgrunden syns en traktor och jordbruksbyggnader.

VÅRA MENYER

  • Gårdsmeny

    På Ivögården låter vi säsongens råvaror och vår egen vingård mötas i en meny fylld av lokala smaker. Från kräftor i Oppmanna till svamp och pumpa från Ivö – avslutad med en söt syrlig touch av choklad och havtorn.
    En smakresa i tre akter, mitt i hjärtat av Ivö.


    AMUSE

    Friterat grovbrödschips med röra på krassepesto & färskost.
    Syrad rödlök

    Glutenfritt:
    Ost- & fröchips

    FÖRRÄTT

    Soppa med krondill på Kräftor från Oppmanna. Dillolja & krasse.

    VARMRÄTT

    Rimmad rapssida med Ivö Karl-Johan, rostade pumpafrön.
    Ugnsrostad örtpotatis & pumpa. 

    Calvados- & pepparsås, äpplecoleslaw på röd spetskål.

    VEGETARISKT ALTERNATIV

    Lasagne på Ivö Karl-Johan och rostad paprika.
    Krassepesto, pumpa & äpplecoleslaw på röd spetskål.

    DESSERT

    Chokladmousse på en bädd av kaksmul som toppas med marinerad Havtorn i iscider.

    ____________

    695KR | 225KR för barn 3-12år

  • 2-rätters helglunch

    En mustig gryta som värmer – med vilt, högrev och svamp från Ivö. Serveras med stompad potatis, lingon och pressgurka. För den som önskar grönt finns en vegetarisk variant med Kiabypumpa. En helglunch som smakar av skog, fält och höst.


    HELGLUNCH

    Vilt- & Högrevsgryta med Ivösvamp.
    Serveras med stompad potatis, rårörda lingon & pressgurka.

    VEGETARISKT ALTERNATIV

    Gryta på Kiabypumpa med stompad potatos, rårörda lingon & pressgurka.

    GLASS

    Äpplepaj med vaniljskum

    ____________

    295 KR | 149 kr för barn 3-12 år

  • Gåsamiddag

    Hösten bjuder in till tradition och gemenskap – och få saker är så förknippade med den skånska hösten som gåsamiddagen. På Ivögården dukar vi upp en klassisk meny, lagad med omsorg och serverad i vår varma miljö vid sjön.


    AMUSE

    En liten aptitretare för att starta kvällen.

    FÖRRÄTT

    • Svartsoppa med klassiska tillbehör
    eller
    Trattkantarellsoppa från Ivö

    HUVUDRÄTT
    Gås med traditionella tillbehör.

    DESSERT
    Skånsk äpplekaka.

    Vegetariska alternativ finns.
    Dryck beställs separat.

    ____________

    695KR | 225KR för barn 3-12år

  • Vintermeny

    I vinter bjuder vi in till en annorlunda julupplevelse – en avsmakningsmeny i tre serveringar, serverad på sharing plates för att delas vid bordet. Smaker från hav och gård, rätter fyllda av värme och omtanke, och ett gottebord som rundar av kvällen på bästa sätt.

    FÖRSTA SERVERINGEN

    S.O.S – kvällens sillar, krämig ost & gårdssmör med hembakat grovbröd

    Kyrkviksröra – siklöjerom & färska kräftor från grannbyn på krispig toast

    Trio av vinterlax

    Pankofriterad lax & gäddquenelle med saffransaioli

    Varmrökt lax med dill & färskostkräm

    Kryddgravad lax med honungs- & senapsdressing

    ANDRA SERVERINGEN

    Anka – ankbröst med krispigt skinn, portvinssås, rödkålssallad med havtorn & Pommes Anna med timjan och salvia

    Revbensspjäll – långkokta revben från granngården, grönkål & syrad lök, toppat med örtemulsion, honung & rostade senapsfrön

    TREDJE SERVERINGEN

    Två ostar – fröknäcke & hemmagjord fikon- och valnötsmarmelad

    Gårdens gottebord

    Ris à la Malta med hallonsås

    Pepparkakscheesecake

    Chokladtryfflar från gårdens kök

    BARNENS JULFAVORITER (förbokas, 195 kr)

    Julskinka, kokt potatis, köttbullar och prinskorv.
    Inkluderar gårdens gottebord.

    Serveras 19 november – 21 december
    Onsdag–söndag | Lunch eller kväll

    ____________

    695KR per person | 225KR för barn 3-12år

Boka bord hos oss

Välkommen till bords på Ivögården – där smakerna följer säsongerna och råvarorna kommer från traktens skogar, åkrar och vatten. I vår matsal möts du av hembakat bröd, värmande dofter från köket och ett personligt värdskap med tid för samtal.

Boka gärna ditt bord i förväg – särskilt under helger och sommarkvällar då det snabbt blir fullt. Vi ser fram emot att få ta hand om dig.